onsdag 20 maj 2015

Nieuwpoort, 19 - 20 maj

På väg mot Nieuwpoort
Jag anlände till Oostende den 16 maj på kvällen och blev kvar där till den 19 maj på morgonen då jag för motor gick endast 10 nm till den lilla staden Nieuwpoort. 17 - 19 maj var hårt väder anledningen till att jag låg stilla. Idag är vädret soligt och vindarna lagom starka och jag skulle ha kunnat segla vidare mot Bologne. Nu väntar jag istället på att högvattnet skall infalla vid en rimlig tidpunkt. Det blir imorgon bitti klockan 04:00. Genom att avgå vid denna tidpunkt eller lite senare, när det blivit ljusare, kommer jag först att få motström några timmar, men tjänar sedan igen förlusten med råge, när jag under längre tid får medström där Engelska kanalen är som trångast.

En annan anledning till att stanna kvar här, är att staden är väldigt trivsam och har en lång historia. Läs mer här! Det finns byggnader, som är världsarvsklassade. Nieuwpoort är också en känd badort.
Skidåkare i en badort i Belgien?
1 kommentar:

  1. Ser härligt ut med lugna vindar, stigande temp å lite hamnvila ! Nu är du på franskt vatten ser jag. Grattis! Själv ska jag och en annan pensionerad lokf. prova det nya Schweiziska snabbtåget som drivs av kinesiska bolaget MTR express. Vi åker ner en sväng till Göteborg och tar en räkmacka på Gothia Tower. Kanske blir det äv. en liten öl att skölja ner den med. Hem åker vi med SJ,s 25 år gamla X2000. Dom har visserligen döpt om tåget till SJ 2000.. Här hemma väntar vi på om strejken på SAS ska bryta ut. Såg igår att priset på en enkel från Göteborg med SJ i afton låg på 2300:- i 2:a kl. och hela 2800:- i 1:a. Goda tider för tågen, trots alla förseningar, när flygpersonalen strejkar el. hotar med strejk.. Kanske gick det inte att sälja biljetter till det priset för nu är priserna sänkta till endast 1100:- .. Då tjänar man in pensionärsavgiften 2500:- på "fribiljetten" ganska snabbt.. Inget besked om strejken ännu. Skulle kommit kl. 8.00 . Spänd väntan.

    SvaraRadera